Для посередництва Туреччини потрібна політична воля Росії  - посол Боднар

Для посередництва Туреччини потрібна політична воля Росії - посол Боднар

Укрінформ
Туреччина ідеально підходить на роль посередника для повного врегулювання російсько-українського конфлікту, для чого потрібна політична воля до цього з боку Росії, але її поки не видно.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

«Туреччина веде діалог з Російською Федерацією й ідеально підходить як посередник, який може допомогти знайти спільні точки дотику. Важливо, щоб російська сторона на ці переговори погодилася, та почався діалог з метою досягнення миру. Потрібна політична воля до цього з боку Росії. Поки її не видно», - сказав Боднар.

Читайте також: В ОБСЄ вже оцінили можливість перенесення «мінського формату» у Стамбул – посол

Він наголосив на схваленні ініціативи Туреччини щодо посередництва, оскільки вона відповідає ініціативі України з повного врегулювання конфлікту з Російською Федерацією, досягнення довготривалого миру.

Читайте також: Ердоган сподівається організувати зустріч із Зеленським і Путіним у Туреччині

«Вона (ініціатива про посередництво - ред.) була узгоджена, тому несподіванкою для нас не стала. Проводилися попередні консультації, є розуміння, яким чином формуватиметься порядок денний», - сказав посол.

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган неодноразово заявляв, що Туреччина готова докладати зусиль для зниження напруженості в регіоні, зокрема прийняти у себе саміт на рівні лідерів або переговори на технічному рівні. Під час візиту до Києва 3 лютого Ердоган висловив готовність прийняти у себе саміт на рівні лідерів або перемовини на технічному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-