У Туреччині може відбутися зустріч президентів України та Росії — Ердоган

У Туреччині може відбутися зустріч президентів України та Росії — Ердоган

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про досягнення домовленості з Президентом України Володимиром Зеленським щодо організації зустрічі з Путіним в Анкарі.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує Daily Sabath

Ердоган також наголосив, що Москва позитивно відреагувала на запрошення Путіна до Анкари.

«Зараз ми встановимо дату. Потім, сподіваюся, ми проведемо цю зустріч, спрямовану на те, щоб звести Путіна та Зеленського на високому рівні», - заявив Ердоган після повернення з України.

Читайте також: Ердоган: Ми слідкуємо за викликами, з якими стикається Україна, і готові зробити для миру все

За словами Ердогана, вони із Зеленським домовилися діяти у цьому напрямку. Едроган вважає, що якщо вони зможуть домогтися зустрічі президентів РФ та України, результати переговорів «дадуть можливість для нового вирішення (кризи – ред.) у регіоні».

Ердоган також наголосив на складному характері відносин між Туреччиною та Росією: «Зараз у нас серйозні двосторонні відносини з Росією. Ці відносини неординарні. Важливими є й кроки, які для цього будуть зроблені. Тому я надаю зустрічі з Путіним великого значення», - сказав він.

Читайте також: Ердоган у Києві: Стамбул замість Мінська, байрактари і вільна торгівля

Раніше, під час пресконференції за результатами візиту до Києва 3 лютого, президент Ердоган вже заявляв, що Туреччина готова докладати зусиль для зниження напруженості в регіоні, зокрема прийняти у себе саміт на рівні лідерів або переговори на технічному рівні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-