Понад 125 політв'язнів у Криму отримали від 13 до 20 років в'язниці - Чубаров

Понад 125 політв'язнів у Криму отримали від 13 до 20 років в'язниці - Чубаров

Укрінформ
Понад 125 українських політв'язнів у тимчасово окупованому Росією Криму отримали незаконні вироки про ув'язнення від 13 до 20 років.

Про це розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час виступу на віче на майдані Незалежності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уже більше 125 людей отримали вироки в 13, 17, 19, 20 років ув'язнення", - зазначив він.

Чубаров підкреслив, що для політв'язнів у Криму та їх родин дуже важливою є підтримка всієї України. "Україна пишається мужністю своїх людей у Криму - кримських татар, етнічних українців, людей інших національностей, хто, зберігаючи вірність та відданість рідній землі, витримуючи тортури та катування в застінках ФСБ Росії, чинять громадянський опір російській окупації Криму", - наголосив голова Меджлісу.

Він нагадав, що сьогодні - офіційна дата початку російської агресії проти України, коли РФ розпочала окупацію Криму.

Як повідомлялося, 20 лютого визначено Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення дати початку тимчасової окупації» від 15 вересня 2015 року № 685-VIII офіційною датою початку тимчасової окупації Криму.

Читайте також: Джемілєв та Чубаров обговорили з європейськими міністрами ситуацію в окупованому Криму

Цього дня 2014 року Росія здійснила міжнародний злочин, порушила базові принципи міжнародного права та європейського устрою, зруйнувала існуючий баланс сил в регіоні, спричинила найбільшу з часів Другої світової війни безпекову кризу в Європі. Грубо порушуючи територіальну цілісність та суверенітет України, російські війська розпочали окупацію Криму. На півострові з’явилися вантажівки без номерів, так звані «зелені чоловічки» – озброєні військові без розпізнавальних знаків. Водночас відбулося створення й озброєння іррегулярних збройних формувань найманців із числа місцевих жителів, якими керували офіцери спецслужб і збройних сил Російської Федерації.

У ніч на 27 лютого будівлі Верховної Ради та уряду АРК захопили російські спецпризначенці та встановили на них російські прапори. 16 березня було проведено так званий референдум, а вже через два дні – 18 березня, проголошено про «приєднання» Криму до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-