Посольство США: Ми не повинні забувати, що Крим – це Україна

Посольство США: Ми не повинні забувати, що Крим – це Україна

Укрінформ
Росія упродовж восьми років окупації Криму агресивно мілітаризувала півострів і вдалася до жорстокої тактики придушення інакомислення.

Однак Крим — це Україна, йдеться у заяві посольства США в Україні у Твіттері, передає Укрінформ.

“Вісім років тому російські війська вперше перетнули кордон України з метою анексії Криму. Відтоді Росія агресивно мілітаризувала півострів і вдалася до жорстокої тактики придушення інакомислення. Всупереч обурливій поведінці Росії, ми ніколи не повинні забувати, що Крим – це Україна”, - зазначили американські дипломати.

Як повідомлялося, 20 лютого визначено Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення дати початку тимчасової окупації» від 15 вересня 2015 року № 685-VIII офіційною датою початку тимчасової окупації Криму.

Читайте також: Держдеп США засуджує вирок журналісту Єсипенку в окупованому Криму

Цього дня 2014 року Росія здійснила міжнародний злочин, порушила базові принципи міжнародного права та європейського устрою, зруйнувала існуючий баланс сил в регіоні, спричинила найбільшу з часів Другої світової війни безпекову кризу в Європі. Грубо порушуючи територіальну цілісність та суверенітет України, російські війська розпочали окупацію Криму. На півострові з’явилися вантажівки без номерів, так звані «зелені чоловічки» – озброєні військові без розпізнавальних знаків. Водночас відбулося створення й озброєння іррегулярних збройних формувань найманців із числа місцевих жителів, якими керували офіцери спецслужб і збройних сил Російської Федерації.

У ніч на 27 лютого будівлі Верховної Ради та уряду АРК захопили російські спецпризначенці та встановили на них російські прапори. 16 березня було проведено так званий референдум, а вже через два дні – 18 березня, проголошено про «приєднання» Криму до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-