Держдеп США засуджує вирок журналісту Єсипенку в окупованому Криму

Держдеп США засуджує вирок журналісту Єсипенку в окупованому Криму

Укрінформ
У Державному департаменті США засудили вирок російського окупаційного «суду» в Криму журналісту проєкту «Крим.Реалії» Владиславу Єсипенку.

Як передає Укрінформ, про це написав речник Держдепу Нед Прайс у Твіттері.

«Ми засуджуємо вирок журналісту-фрілансеру «Радіо Свобода» Владислава Єсипенка до шести років позбавлення волі за надуманими звинуваченнями. Це ще один приклад зловживань російської окупаційної влади в Криму та спроб заглушити голоси незгодних», - йдеться у твіті.

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого так званий "Сімферопольський районний суд" у тимчасово окупованому Криму незаконно засудив українського громадянина, журналіста Єсипенка до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму і штрафу в 110 тис. російських рублів.

Читайте також: В Україні відкрили справу за фактом незаконного засудження Єсипенка

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку із цим рішенням і наголосило, що воно має бути скасоване, і Єсипенко, а також усі незаконно утримувані РФ громадяни України – негайно звільнені.

Силовики затримали Єсипенка 10 березня 2021 року, заявивши, що знайшли у його машині ручну гранату та запал до неї. За версією слідства, він зібрав вибухівку з елементів, знайдених у схроні, який нібито організувала біля адмінкордону українська розвідка. Єсипенко заперечує провину та стверджує, що після затримання його катували електрикою співробітники ФСБ, а справу проти нього сфальсифіковано.

Читайте також: В ОП закликали світ збільшити зусилля для звільнення Єсипенка та інших політв'язнів

За словами адвоката Олексія Ладіна, його підзахисному чіпляли дроти на мочки вух та пускали електричний струм, постійно збільшуючи напругу.

Так званий Військово-слідчий комітет з Чорноморського флоту РФ відмовив у порушенні кримінальної справи у зв'язку з тортурами щодо журналіста.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-