Підставою для затримання кримського активіста став його коментар у соцмережах 2017 року

Підставою для затримання кримського активіста став його коментар у соцмережах 2017 року

Укрінформ
Підставою для обшуку та затримання силовиками активіста Едема Дудакова стало його «екстремістське висловлювання» у вигляді коментаря під дописом у соцмережах.

Про це у відео, опублікованому «Кримською солідарністю» у Фейсбуці повідомила адвокат Еміне Авамілєва, передає Укрінформ. 

«Підставою та приводом стало, нібито, екстремістське висловлювання у вигляді коментаря Едема Дудакова у 2017 році під дописом якогось користувача соціальних мереж», - повідомила Авамілєва.

За її словами, співробітники «Центру протидії екстремізму», які проводили обшук, не уточнили, що саме висловлював активіст.

Адвокат зазначила, що обшук проводився на підставі постанови Київського районного «суду» м. Сімферополя. За словами родичів активіста, силовики прийшли в дім активіста зі своїми понятими, під час обшуку у Дудакова було вилучено кілька носіїв інформації, зокрема, гаджети та мобільні телефони.

Читайте також: Правозахисники вимагають від РФ негайно звільнити журналіста Єсипенка

Як зазначила Авамілєва, Дудаков - досить відомий кримський громадський активіст, архітектор за освітою, який також є заступником голови Ревізійної комісії Курултаю кримськотатарського народу.

Крім того, відомо, що Дудаков до липня 2012 року обіймав посаду голови Рескомнацу в уряді АРК, а останнім часом він активно моніторить у соцмережах ситуацію з незаконною реставрацією Бахчисарайського ханського палацу.

Як повідомлялося, 17 лютого в Бахчисараї в будинку Едема Дудакова пройшов обшук, після якого активіста відвезли у так званий Бахчисарайський райвідділ поліції.

Фото: @crimeansolidarity

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-