У Криму затримали активіста Едема Дудакова після обшуку його будинку

У Криму затримали активіста Едема Дудакова після обшуку його будинку

Фото
Укрінформ
В окупованому Криму в Бахчисараї співробітники так званого Центру протидії екстремізму (ЦПЕ) провели обшук у будинку активіста Едема Дудакова. Після обшуку його відвезли до відділення поліції Бахчисарая.

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

«У будинку делегата Курултаю кримськотатарського народу Едема Дудакова проходить обшук. За попередніми відомостями, слідчі заходи проводять з 6.45 ранку співробітники ЦПЕ», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жодного з трьох адвокатів, які прибули для надання юридичної допомоги, силовики не пропустили у будинок.

За словами адвоката Едема Семедляєва, Дудакова було доставлено у відділення поліції міста Бахчисарая. На вході його оглянули за допомогою металодетектора та вивчили документи. Згодом начальник відділу ЦПЕ Руслан Шамбазов розпорядився, щоб адвоката не пускали до активіста.

Читайте також: Окупанти у Криму засудили Єсипенка до шести років колонії

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила у Телеграмі, що затримання у тимчасово окупованому Криму делегата Курултаю кримськотатарського народу, члена Ревізійної комісії Курултаю Едема Дудакова після ранкових обшуків у будинку в Бахчисараї свідчить, що РФ вкотре вдається до переслідування та залякування кримських татар.

«Закликаю міжнародну спільноту відреагувати на неправомірні дії окупаційної влади та посилити тиск на РФ з метою припинення порушень прав людини на території тимчасово окупованого Криму», - зазначила український омбудсман.

Фото: @crimeansolidarity

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-