Окупанти продовжують нарощувати війська у Криму - Офіс Омбудсмана

Окупанти продовжують нарощувати війська у Криму - Офіс Омбудсмана

Укрінформ
Окупаційна влада РФ продовжує нарощування військової присутності на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Про це інформує пресслужба Офісу Омбудсмана, передає Укрінформ.

«На окупованому півострові продовжуються регулярні військові навчання, пропаганда військової служби та заклики вступати до лав збройних сил Російської Федерації», - зазначається у повідомленні.

Зокрема, за даними відомства, у лютому 2022 року російські військові провели стрільби на полігоні «Опук» із застосуванням реактивних систем залпового вогню «Град» і «Ураган».

Уточнюється, що морська авіація Чорноморського флоту РФ відпрацювала пошук та знищення десантного загону кораблів на випадок війни за окупований Крим.

«Авіація і флот проводили навчання щодо пошуку та стеження за підводним човном умовного противника. Навчання корабельних сил морської авіації та берегових військ Чорноморського флоту РФ проводяться в рамках підготовки до планового військово-морського навчання та планового польотного виходу підрозділів ракетних військ та артилерії армійського корпусу ПВО», - уточнюється у повідомленні.

Також у відомстві поінформували, що держава-окупант має намір на тимчасово окупованому півострові обладнати новий полігон Старокримський та у 2022 році кілька десантно-штурмових та артилерійських підрозділів переозброїти на сучасну техніку.

Наголошується, що, продовжуючи мілітаризацію півострова, РФ порушує норми міжнародного гуманітарного права, зокрема - IV Женевську Конвенцію, Конвенцію ООН з морського права, резолюції Генасамблеї ООН, зокрема № 76/70 «Проблема мілітаризації Автономній Республіці Крим та міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів», ухвалену 9 грудня 2021 року, щодо недопущення нарощування військової присутності в Криму.

Читайте також: Росія вивела у Каспійське море 20 бойових кораблів для навчань

Зі свого боку Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова закликала наших міжнародних партнерів посилити тиск на РФ як на країну-окупанта, для виконання зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом, та негайного звільнення окупованих українських територій і припинення порушення міжнародного законодавства.

Як повідомлялося, Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова закликала міжнародні правозахисні організації надати гуманітарну допомогу постраждалим унаслідок обстрілу смт Врубівка та Станиці Луганської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-