НСЖУ засуджує вирок Єсипенку: журналістика – це не злочин

НСЖУ засуджує вирок Єсипенку: журналістика – це не злочин

Укрінформ
У Національній спілці журналістів засудили вирок, який виніс суд в окупованому Криму українському журналісту Владиславу Єсипенку, та розраховують на посилення міжнародного тиску на Росію задля звільнення журналіста.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці голова НСЖУ Сергій Томіленко.  

"Національна спілка журналістів України висловлює солідарність Владиславу Єсипенку, його родині та колективу Крим.Реалії, чиїм журналістом є наш колега. НСЖУ засуджує обурливий вирок! Журналістика – це не злочин!" – зазначив Томіленко.

За його словами, НСЖУ зараз інформує про вирок своїх міжнародних партнерів, зокрема Міжнародну та Європейську федерації журналістів. "Розраховуємо на міжнародну журналістську солідарність та на посилення міжнародного тиску на Росію задля звільнення Владислава Єсипенка з російської в'язниці", – додав голова НСЖУ.

Читайте також: У НСЖУ розповіли про ризики, які загрожують журналістам в окупованому Криму

Томіленко підкреслив, що Єсипенко є прямою жертвою окупації Криму Російською Федерацією. "Процес розправи над журналістом, який триває від березня минулого року, – це свідчення того, наскільки бояться свободи слова недемократичні політичні режими. Витримки Владиславові та його родині!" – наголосив голова НСЖУ.

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого так званий "Сімферопольський районний суд" у тимчасово окупованому Криму незаконно засудив українського громадянина, журналіста Єсипенка до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму і штрафу в 110 тисяч російських рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-