В окупованому Криму перебуває 32 тисячі російських військових – Миноборони

В окупованому Криму перебуває 32 тисячі російських військових – Миноборони

Укрінформ
В окупованому Криму чисельність особового складу російських військових становить наразі 32 тисячі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр у токшоу "Кримське питання" в ефірі Суспільного Крим.

"З 2014 року до початку 2022-го РФ значно посилила військову присутність і на самому півострові, і в акваторії Чорного моря. На території півострова на постійній основі створено міжвидове угруповання військ ЗС РФ, і чисельність особового складу на сьогодні нараховує близько 32 тисяч військовослужбовців", - заявила Маляр.

За її словами, стосовно накопичування російських військ поблизу кордонів з Україною не вся інформація, якою володіє українська розвідка, підлягає оприлюдненню, тому що цю інформацію може використати ворог.

Маляр також розповіла, скільки військового контингенту Росія зосередила у кримському напрямку вздовж кордонів з Україною.

"На сьогодні фіксується більше 100 тисяч особового складу, якщо говорити про наземний компонент. Якщо порівнювати з весною 2021 року, тоді фіксували 126 тисяч. Сьогодні плюс-мінус, приблизно так само... Станом на сьогодні, ми не фіксуємо створення цих ударних груп", - сказала заступник міністра.

Читайте також: Москва стверджує, що американський підводний човен входив у територіальні води Росії

Вона також наголосила, що загроза з боку Росії "у нас є восьмий рік щодня", але сформованих ударних груп наразі не зафіксовано.

Як повідомлялося, Росія продовжує стягувати військові сили до кордонів України, в окупований Крим, Білорусь та в Чорне й Азовське моря. Західні політики вважають вторгнення РФ імовірним уже найближчими днями. При цьому Москва звинуватила західні країни та ЗМІ в поширенні «безпрецедентної кампанії дезінформації» про можливе вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-