Москва стверджує, що американський підводний човен входив у територіальні води Росії

Москва стверджує, що американський підводний човен входив у територіальні води Росії

Укрінформ
Підводний човен ВМС США класу «Вірджинія» нібито входив у територіальні води Росії та покинув їх у суботу після того, як Москва «вчинила відповідні дії».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Navy Times із посиланням на Міністерство оборони Росії.

У повідомленні російського відомства зазначається американський підводний човен був виявлений поблизу Курильських островів в Тихому океані. Судно нібито проігнорувало наказ залишити територіальні води Росії, але зробило це після того, як ВМФ Росії застосував «відповідні засоби» (без зазначення, які саме).

Американський підводний човен, за повідомленням МО РФ, діяв у районі, де російські ВМС проводили військові навчання поблизу острова Уруп Курильського архіпелагу.

Читайте також: Росія хоче зібрати у Середземному морі всі наявні у неї «вбивці авіаносців» – експерти

Російський корабель нібито спілкувався з екіпажем підводного човна через систему підводного гідролокаційного зв'язку російською та англійською мовами. Американський човен отримав повідомлення: «Зараз ви перебуваєте в російських територіальних водах! Негайно підніміться нагору!» Екіпаж підводного човна проігнорував повідомлення, стверджують у Москві.

Американський підводний човен «використав самохідний імітатор розщеплення цілі для радіолокаційного та акустичного розпізнавання й на максимальній швидкості покинув територіальні води Росії», йдеться в повідомленні МО Росії.

Міністерство викликало військового аташе посольства США для роз’яснень.

Читайте також: Росія продовжує мілітаризацію окупованого Криму - NYT

Під час спілкування зі ЗМІ посадовець адміністрації переадресував запитання журналістів про інцидент у Пентагон.

«Ми знаємо про повідомлення преси про нібито інцидент, що мав місце в Тихому океані, - сказав він. – На цей момент ми не можемо підтвердити деталі цих повідомлень».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-