Україна хоче бачити активнішу роботу ОБСЄ в окупованому Криму – Кулеба

Україна хоче бачити активнішу роботу ОБСЄ в окупованому Криму – Кулеба

Укрінформ
Україна хоче бачити більш активну роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щодо ситуації в тимчасово окупованому Криму, на яку теж поширюється мандат Місії.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному з діючим головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Республіки Польща Збіґневом Рау брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії розповів, що під час перемовин поділився з діючим головою ОБСЄ кількома новими ідеями і пропозиціями щодо посилення роботи Спеціальної моніторингової місії у зоні конфлікту на сході України.

У цьому контексті Кулеба зауважив, що наразі ключовою перешкодою для роботи СММ ОБСЄ є фактична блокада її повноцінного доступу на окуповані території Донецької та Луганської областей і наголосив на важливості якнайшвидшого її розблокування.

Читайте також: ОБСЄ не може залишатися пасивно-нейтральною щодо конфлікту на сході України – Кулеба

«Донбас – це справді тема номер один, але не забуваймо про Крим. Я хочу нагадати, що мандат СММ ОБСЄ розповсюджується на всю територію України включно з Кримом, і ми хочемо бачити більш активну роботу СММ ОБСЄ на цьому напрямі», - сказав Кулеба.

Читайте також: Безпековий діалог в ОБСЄ: Кулеба підтримав ініціативу Польщі та назвав головні теми

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого Збігнев Рау планує здійснити поїздку до лінії розмежування на сході, де як діючий голова ОБСЄ ознайомиться із наслідками агресії РФ проти України та діяльністю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-