Російський прокурор вимагає для політв'язня Бектемірова 12 років колонії

Російський прокурор вимагає для політв'язня Бектемірова 12 років колонії

Укрінформ
Російський прокурор запросив для кримського релігійного діяча Вадима Бектемірова 12 років позбавлення волі.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«У Південному окружному військовому суді держобвинувач запросив 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму кримському політв'язню Вадиму Бектемірову», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 10 лютого відбудуться дебати у цій «справі».

Бектеміров обвинувачується в тому, що брав участь у діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 205.5 КК РФ).

Його було заарештовано 7 липня 2020 року під час масових обшуків у Криму. Утримується в СІЗО Ростова-на-Дону. 26 травня 2021 року «справа Бектемірова», де він є єдиним обвинуваченим, почала розглядатися у Південному окружному військовому суді.

Читайте також: Бранця Кремля Емірусеїнова позбавили життєво необхідних медпрепаратів – Денісова

Раніше Укрінформ повідомляв, що адвокат Еміль Курбедінов впізнав засекреченого свідка, який бере участь одночасно в 3-х процесах, на свідченнях якого побудовано обвинувачення проти Бектемірова.

Вадим Бектеміров – магістр спеціалізації «Ісламські вчення» факультету арабської літератури та гуманітарних наук, випускник факультету арабської мови та літератури університету «Аль-Джинан» у Лівані. До арешту працював перекладачем, а також проводив молебні на підтримку сімей політв'язнів, організовував передачі заарештованим кримським татарам, відвідував судові засідання у політично вмотивованих справах.

У Бектемірова є троє дітей, один з яких народився, коли він уже перебував у СІЗО. Батько Бектемірова помер від серцевого нападу за два тижні після арешту сина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-