Українські військові провели артилерійські навчання біля окупованого Криму

Українські військові провели артилерійські навчання біля окупованого Криму

Відео
Укрінформ
Неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією Криму проведено тактико-спеціальне навчання артилерійських підрозділів гаубиць “Мста-Б”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє командування Об'єднаних сил ЗСУ у Фейсбуці.

За словами командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, тренування бойових розрахунків з нанесення вогневого ураження по умовному противнику пройшло на одному з військових полігонів Херсонщини.

«У ході тренувань командири взводів управляють артилерійськими розрахунками на всіх етапах виконання бойового завдання, а саме: в ході переміщення в район вогневих позицій, обладнання та підготовки позицій, наведення на цілі та залишення вогневих позицій», - наголосив командувач.

Цього разу, за легендою навчань, під час розвідки місцевості безпілотний літальний апарат виявив просування живої сили та броньованої техніки умовного противника в бік позицій українських військ. Відстань до цілей становила близько 20 км. Тому на знищення противника було направлено розрахунки гаубиць “Мста-Б”.

Читайте також: Україна звернула увагу ОБСЄ на військові навчання Росії у Чорному морі

«Обстріл умовного противника коригувався за допомогою операторів безпілотних літальних апаратів. Наразі артилеристи удосконалили й навички з розрахунку координат цілей», - підкреслив Наєв.

Як зазначив командувач, українська розвідка постійно та пильно стежить за обстановкою, а у підрозділах, які підпорядковані командуванню Об’єднаних сил Збройних сил України та входять до складу угрупування військ “Південь”, покращується навченість особового складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-