Російські прикордонники затримали двох українських рибалок в Азовському морі

Російські прикордонники затримали двох українських рибалок в Азовському морі

Фото
Укрінформ
Російські прикордонники затримали в акваторії Азовського моря двох українських рибалок та не поінформували про це українську сторону.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денiсова повідомила в Телеграмі.

За інформацією омбудсмена, двоє рибалок, Руслан Романюта та Іван Герасименко, вийшли 25 січня 2022 року на риболовецькому судні «Волга» з міста Генічеська Херсонської області та додому не повернулися.

"За попередньою інформацією, на судні відмовив двигун і його прибило до міста Щолкіне в тимчасово окупованому Криму. Як стало відомо, рибалок затримали російські прикордонники, про що не було поінформовано українську сторону", - заявила Денісова.

Читайте також: Агресія Росії проти України лише наближає НАТО до кордонів РФ - Столтенберг

Фото: Телеграм Денісової

Вона додала, що у Головному управлінні Нацполіції в Херсонській області за цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.1ст. 146-1 Кримінального кодексу України (насильницьке зникнення).

Уповноважена ВР з прав людини заявила, що затримання українських рибалок країною-окупантом суперечить усім міжнародним нормам права.

Денісова звертається до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової вжити заходів щодо звільнення незаконно затриманих громадян України та закликала міжнародні правозахисні організації тримати ситуацію на контролі.

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова заявила, що загалом у РФ та на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей незаконно утримуються 444 політв’язні та заручники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-