Командувач ВМС Німеччини назвав «явною помилкою» свої слова про Крим

Командувач ВМС Німеччини назвав «явною помилкою» свої слова про Крим

Укрінформ
Кай-Ахім Шенбах, який до останнього часу був командувачем Військово-морських сил Німеччини,  визнав хибність своєї заяви про те, ніби Україна втратила Крим.

Як передає Укрінформ, про це віцеадмірал Шенбах написав у Твіттері.

"Необачно, неправильно оцінивши ситуацію, я не мав цього робити. Тут немає чого пояснювати. Це була явна помилка", - визнав він.

В іншому дописі віцеадмірал зазначив: "Мої заяви щодо безпекової політики під час дискусії в індійському аналітичному центрі виражали мою особисту думку на той момент. Вони жодним чином не відповідають офіційній позиції Бундесверу".

Як повідомлялося, у суботу ввечері Кай-Ахім Шенбах подав заяву про відставку з поста командувача ВМС Німеччини.

Читайте також: Міноборони Німеччини: заява командувача ВМС про Крим не відповідає офіційній позиції

За інформацією німецької газети Bild, цю посаду тимчасового обійматиме контрадмірал Ян Крістіан Каак, який до цього був заступником командувача ВМС.

Як повідомляв Укрінформ, командувач ВМС Німеччини, віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що Україна втратила Кримський півострів, і він ніколи не повернеться до її складу. Він також висловив думку, що Росія - важлива країна, з якою необхідно підтримувати діалог, а Путіна треба поважати.

Читайте також: Посла Німеччини викликали до МЗС України

МЗС України назвало категорично неприйнятними ці висловлювання командувача Військово-морських сил ФРН та зажадало роз’яснень від Берліна, яким чином вони корелюються з послідовною підтримкою Німеччиною Кримської платформи.

Фото: twitter.com/chiefdeunavy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-