«Суди» в окупованому Криму продовжують штрафувати учасників мирних зібрань

«Суди» в окупованому Криму продовжують штрафувати учасників мирних зібрань

Укрінформ
В окупованому Криму Центральний районний "суд" після повторного розгляду двох адміністративних "справ" присудив по 10 тисяч рублів (3 700 грн) штрафу активістам Айдеру Гемеджи та Ескендеру Салієву.

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

«Центральний районний суд повторно розглянув адміністративні справи за статтею 20.2.2 частина 1 КпАП РФ проти кримськотатарських активістів Айдера Гемеджи та Ескендера Салієва, оштрафувавши їх на 10 тисяч рублів. Співробітники поліції вважають, що вони порушили громадський порядок та постанову Росспоживнагляду», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Обвинувачення запросило для кримського татарина з інвалідністю 12 років тюрми

Зазначається, що раніше Центральний районний «суд» м. Сімферополя вже розглядав ці адміністративні справи та 26 жовтня 2021 року припинив провадження у зв'язку з відсутністю складу правопорушення.

Проте поліція подала апеляційну скаргу на рішення "суду" першої інстанції, яка була задоволена в так званому Верховному суді Криму. Адміністративні справи Гемеджи і Салієва були відправлені на перегляд, при цьому самі поліцейські та свідки, які свідчили проти активістів, у «суд» не з'явилися, попри клопотання захисту.

"Суд мав одне завдання - покарати, не розбираючись, чи були порушення чи ні", - висловився громадський захисник Айдер Сулейманов.

Захист має намір оскаржити рішення про штрафи.

Читайте також: Польща може посилити карантин - за тиждень подвоїлася кількість COVID-випадків

Як повідомлялося, 25 жовтня в окупованому Криму біля так званого Кримського гарнізонного військового суду було затримано більш як 20 активістів, які прийшли як слухачі на розгляд апеляції у красногвардійській «справі Хізб ут-Тахрір», фігуранти якої отримали вироки від 12 до 17 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-