РФ проводить в окупованому Криму навчання із протикорабельними ракетними комплексами

РФ проводить в окупованому Криму навчання із протикорабельними ракетними комплексами

Укрінформ
Бойові розрахунки протикорабельних ракетних комплексів "Бал" і "Бастіон" Чорноморського флоту РФ здійснили марш на полігон Опук у тимчасово окупованому Криму в рамках навчання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на пресслужбу ЧФ РФ. 

«Дивізіони мобільних берегових протикорабельних ракетних комплексів (БПКРК) «Бал» та «Бастіон» ракетно-артилерійського з'єднання Новоросійської військово-морської бази (НВМБ) Чорноморського флоту (ЧФ) здійснили механізований марш на полігон Опук у Криму», - йдеться у повідомленні.

У маневрах задіяні близько 50 одиниць військової та спеціальної техніки. Уточнюється, що "основною метою комплексного навчання є відпрацювання дій військовослужбовців з'єднання щодо оборони узбережжя від атак умовного супротивника".

Відповідно до плану бойової підготовки, бойові розрахунки БПКРК у польових умовах проведуть комплексне навчання з оперативного нанесення ракетних ударів методом електронних пусків з імітаторів надводних цілей. У ході заходу бойові розрахунки відпрацьовуватимуть навички приведення комплексів до бою та виконання нормативу щодо зміни стартових позицій із повторним нанесенням ракетних ударів із нового позиційного району.

Читайте також: У Росії проводять раптову перевірку боєздатності військ

14 січня у Росії проводиться раптова перевірка бойової готовності військ Східного військового округу. Особлива увага в рамках перевірки бойової готовності у СВО буде приділена можливості перевезення військ у встановлені строки (напередодні розслідувальна група Conflict Intelligence Team (CIT) повідомляла, що ешелони з технікою Східного військового округу Росії вже їдуть на Захід, ймовірно, до кордонів України).

Як повідомляв напередодні Укрінформ, 11 січня у Західному військовому окрузі Росії на загальновійськових полігонах у Воронезькій, Білгородській, Брянській та Смоленській областях розпочалися навчання зі стрільбами за участю близько 3000 військовослужбовців та близько 300 одиниць бронетехніки

12 січня понад 10 тисяч військовослужбовців мотострілельних з'єднань Південного військового округу РФ та підрозділів берегових військ Чорноморського флоту, Каспійської флотилії виведені для «занять у польових умовах» на загальновійськові полігони Росії, Вірменії, а також відторгнутих регіонів України (Крим) та Грузії (Абхазія, Південна Осетія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-