У Росії проводять раптову перевірку боєздатності військ

У Росії проводять раптову перевірку боєздатності військ

Укрінформ
У Росії її проводиться раптова перевірка бойової готовності військ Східного військового округу. Особлива увага буде приділена можливості перевезення військ у встановлені терміни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на «Известия».

"У рамках підготовки до проведення стратегічного командно-штабного навчання "Схід-2022" у військах Східного військового округу проводиться раптова перевірка бойової готовності", - цитує видання заяву Міноборони РФ.

За інформацією відомства, під час перевірки особливу увагу буде приділено оцінці можливостей транспортної інфраструктури щодо перевезення військ. Водночас війська перекидаються на незнайомі полігони на значній відстані від пунктів дислокації.

Як повідомлялося, раніше група з розслідування Conflict Intelligence Team (CIT) заявила, що ешелони з технікою Східного військового округу Росії їдуть на Захід, ймовірно, до кордонів України.

За даними української та західної розвідок, на кордоні з Україною зараз сконцентровано близько 100 тисяч російських військових.

Читайте також: Посольство США в Україні закликало не піддаватися на дезінформацію Москви

11 січня у Західному військовому окрузі Росії на загальновійськових полігонах у Воронезькій, Білгородській, Брянській та Смоленській областях розпочалися навчання зі стрільбою за участю близько 3000 військовослужбовців та близько 300 одиниць бронетехніки.

12 січня понад 10 тисяч військовослужбовців мотострілецьких з'єднань Південного військового округу РФ та підрозділів берегових військ Чорноморського флоту, Каспійської флотилії виведено для «занять у польових умовах» на загальновійськові полігони Росії, Вірменії, а також відторгнутих регіонів Грузії (Абхазія, Південна Осетія) та окупованого Криму..

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-