На сайті іспанської Ла Ліги Крим зобразили російським - Україна вимагає виправити помилку

На сайті іспанської Ла Ліги Крим зобразили російським - Україна вимагає виправити помилку

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Іспанія Сергій Погорельцев звернувся до президента "Ла-Ліги" Хав’єра Тебас Медрано з вимогою виправити карту на офіційному сайті Прімери, де тимчасово окупований півострів Крим зобразили частиною Росії.

Як передає Укрінформ, про це посольство України в Іспанії повідомляє у Фейсбуці.

"У зв’язку з інформацією, що стала відомою посольству України в Іспанії, посол Сергій Погорельцевневідкладно звернувся до президента Професійної футбольної ліги Іспанії "Ла-Ліга" Хав’єра Тебас Медрано з приводу грубої помилки, допущеної на сайті Ла-Ліги в розділі офіційних трансляторів чемпіонату, з огляду на відсутність відображення Кримського півострова на карті України", - йдеться у повідомленні.

Зокрема посол України порушив питання щодо негайного внесення коректив у відповідну карту, а також наголосив на необхідності дотримання Асоціацією Ла-Ліга політики невизнання зміни статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також санкційних обмежень щодо Російської Федерації.

Читайте також: Французький канал вибачився і пояснив, чому зобразив карту України без Криму

Зазначається, що зазначене питання посольство тримає на контролі.

Помилка була допущена в розділі списку офіційних трансляторів турніру. Так, на представленій віртуальній карті контури України підсвічуються без тимчасово окупованого Росією півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-