Ексвійськовому повідомили про підозру в держзраді - допомагав переправляти окупантів у Крим

Ексвійськовому повідомили про підозру в держзраді - допомагав переправляти окупантів у Крим

Укрінформ
Прокуратура повідомила про підозру у державній зраді колишньому військовослужбовцю ЗСУ за допомогу у переправленні російських військових до Криму під час окупації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя до суду скерований обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом державної зради та участі у діяльності непередбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 111, ч. 4 ст. 260 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, колишній військовослужбовець спільно з іншими учасниками незаконного збройного формування “самооборона Криму”, сприяючи російським військовим, брав участь у захопленні міжнародного аеропорту “Сімферополь” та регіонального структурного підрозділу Кримаероруху. Обвинувачений безпосередньо брав участь у блокуванні території, у тому числі диспетчерського пункту та злітно-посадкової смуги аеропорту, для недопущення приземлення літаків, які рухались з материкової частини України до Криму.

Читайте також: Справу про держзраду і скаргу Януковича на вирок повернули в суд першої інстанції

Окрім цього, володіючи спеціальними знаннями з управління авіаційними польотами над півостровом, маючи відповідні навички роботи з автоматизованою системою керування повітряним рухом, колишній військовослужбовець допоміг ЗС РФ встановити контроль за діяльністю аеропорту та РСП “Кримаерорух”. Він координував роботу диспетчерів щодо польотів російських військових літаків, на яких окупанти переправлялись до Криму, а також передавав представникам ЗС РФ інформацію про переміщення літаків у повітряному просторі півострова.

Таким чином, обвинувачений у складі незаконного збройного формування “самооборона Криму” надавав РФ допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Читайте також: Держзрада Поклонської та Аксьонова: справу розглядатиме київський райсуд

Правоохоронці виявили обвинуваченого у Херсонській області восени 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, у січні колишньому начальнику управління громадської безпеки Головного управління МВС в АРК повідомили про підозру у державній зраді. Під час окупації півострова Росією у 2014 році він зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на службу до незаконно створеного так званого “міністерства внутрішніх справ Республіки Крим”, яке пізніше увійшло до складу “міністерства внутрішніх справ РФ”. За даними прокуратури АР Крим, ідеться про колишнього полковника міліції Валерія Грицая.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-