Справу про держзраду і скаргу Януковича на вирок повернули в суд першої інстанції

Справу про держзраду і скаргу Януковича на вирок повернули в суд першої інстанції

Укрінформ
Київський апеляційний суд повернув кримінальне провадження разом з апеляційною скаргою експризедента Віктора Януковича на вирок у справі про держзраду до Оболонського районного суду міста Києва.

Про це інформує пресслужба Київського апеляційного суду, передає Укрінформ.

«Ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду від 5 січня 2022 року кримінальне провадження разом з апеляційною скаргою Януковича на вирок Оболонського районного суду міста Києва від 24 січня 2019 року повернуто до Оболонського районного суду міста Києва для виконання вимог ч. 3 ст. 400 Кримінального процесуального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Частина 3 ст. 400 КПК (наслідки подання апеляційної скарги) передбачає, що якщо апеляційну скаргу подано обвинуваченим, щодо якого судом ухвалено вирок за результатами спеціального судового провадження, суд поновлює строк на апеляційне оскарження за умови надання обвинуваченим підтвердження наявності поважних причин та надсилає апеляційну скаргу разом із матеріалами кримінального провадження до суду апеляційної інстанції.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно засудив експрезидента Віктора Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни.

Згідно з вироком суду, строк відбування покарання Януковичу буде відраховуватися з часу його затримання.

Захист Януковича подав апеляції на вирок у справі щодо держзради.

2 жовтня минулого року Апеляційний суд залишив без змін вирок Януковичу у справі про держзраду.

8 вересня 2021 року адвокат Януковича Віталій Сердюк повідомив Укрінформу, що Янукович сам подав апеляційну скаргу на вирок суду першої інстанції у справі про держзраду, а саме - Оболонського райсуду Києва.

Водночас на початку грудня 2021 року Верховний Суд у рамках розгляду касаційних скарг захисту експрезидента Віктора Януковича на рішення судів двох інстанцій у справі про держзраду залишив рішення цих двох судів без змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-