Кримські адвокати готують до ЄСПЛ матеріали «справ» активістів, засуджених за мирні зібрання

Кримські адвокати готують до ЄСПЛ матеріали «справ» активістів, засуджених за мирні зібрання

Укрінформ
Матеріали адміністративних справ проти активістів, засуджених рішенням кримського «суду» до різних термінів адміністративного арешту, готуються до подання до ЄСПЛ як такі, що порушують права людини на мирні зібрання і справедливий суд.

Про це у відео, опублікованому «Кримською солідарністю» у Фейсбуці, повідомив адвокат Назім Шейхмамбетов, передає Укрінформ.

«За матеріалами справи готується подання вже до Європейського суду з прав людини. Відома практика, коли ЄСПЛ визнає такі рішення судів як такі, що порушують право на мирні зібрання, зокрема, і право на справедливий суд», - повідомив Шейхмамбетов.

Зокрема, повідомили в «Кримській солідарності», до ЄСПЛ готуються матеріали адміністративних справ щодо активістів Ереджепа Мемешева, Ібрагіма Мір Ібрагімова, Іскандера Джелялова, Ділявера Меметова, Нарімана Муйдінова, Алі Санаєва та Аметхана Умерова, затриманих біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» і засуджених до термінів адміністративного арешту від 10 до 14 діб за нібито порушення заборони на проведення масових заходів, пов'язаних з епідситуацією (ст. 20.6.1 КпАП РФ).

Нагадаємо: так звані правоохоронні органи в окупованому Криму неодноразово проводили масові затримання кримських татар біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» в Сімферополі, де проходила трансляція слухання за апеляційною скаргою на вирок фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір», а також активістів, які брали участь у зустрічі адвоката Едема Семедляєва після відбування ним адміністративного арешту в СІЗО м. Сімферополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-