Окупанти випустили з-під адмінарешту координатора «Кримської солідарності»

Окупанти випустили з-під адмінарешту координатора «Кримської солідарності»

Фото
Укрінформ
У Старому Криму зустріли координатора «Кримської солідарності» Мустафу Сейдалієва після більш ніж 20 діб адміністративного арешту в ІТТ Сімферополя.

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"У Старому Криму родичі, односельці та друзі зустрічають Мустафу Сейдалієва, який повернувся додому, сумарно через 24 доби перебування в ІТТ.

Також мусульмани провели дуа за всіх політв'язнів, за затриманих і всіх незаконно переслідуваних", - зазначається в інформації.

У Криму після адмінарешту вийшов на волю координатор «Кримської солідарності» Мустафа Сейдалієв / Фото: Кримська солідарність

Координатора «Кримської солідарності» Мустафу Сейдалієва затримали 7 грудня у відділі поліції Євпаторії, одразу після закінчення 14 діб, які він провів у ІТТ за рішенням суду за участь у зустрічі адвоката Едема Семедляєва. До нього не допускали захисників під час складання нових протоколів, поліцейські повідомляли юристам недостовірну інформацію про його місцезнаходження. На чоловіка були складені адміністративні протоколи за статтями 20.3 КпрАП РФ («Пропаганда чи громадське демонстрування символіки екстремістських організацій») і 20.29 КпрАП РФ («Виробництво та поширення екстремістських матеріалів») у відділенні. 8 грудня Кіровський районний суд призначив йому ще 10 діб арешту.

Як повідомлялося, увечері 23 листопада більш як 150 кримських татар попрямували до ІТТ Сімферополя на зустріч з адвокатом Едемом Семедляєвим, адміністративний арешт якого закінчився.

Туди ж заздалегідь був підігнаний автобус, а Росгвардія провела затримання 32 осіб, серед яких були 10 жінок та п'ятеро журналістів «Кримської солідарності» — Енвер Алімов, Алім Сулейманов, Вілен Темер'янов, Сіммар Аблялімов та Длявер Ібрагімов.

Адвокат Едем Семедляєв був заарештований на 12 діб і оштрафований на 4 тисячі рублів Центральним районним судом Сімферополя за статтею 19.3 КпрАП РФ за відмову припинити відкрите ведення аудіозапису на вимогу начальника відділу «Е» Руслана Шамбазова та зняти весь одяг для перевірки тіла на наявність екстремістських татуювань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-