Учителі української мови у Криму бояться переслідувань - представниця уповноваженого

Учителі української мови у Криму бояться переслідувань - представниця уповноваженого

Укрінформ
На території тимчасово окупованого Криму продовжує зменшуватися кількість учнів, які вивчають українську, а також кримськотатарську мови. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції у Херсоні заявила представниця Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим Ірина Верігіна.

«На тимчасово окупованому півострові продовжується знищення української мови. Зменшується кількість учнів, які б вивчали українську і кримськотатарську мови. Ми також моніторили ситуацію…, якщо ще можна знайти репетитора для вивчення української мови і літератури на тимчасово окупованому півострові, то знайти вчителя, який би викладав історію України, дуже складно», - розповіла Верігіна.

Вона зауважила, що заняття з репетиторами коштують дорого, адже таких викладачів небагато. За словами Верігіної, учителі, які раніше викладали українську мову та літературу, просто бояться давати оголошення про репетиторство, остерігаючись переслідувань з боку окупаційної «влади».

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запускають освітню мультимедійну платформу з вивчення кримськотатарської мови для дітей віком до 5 років “BÜLBÜL” (Соловей).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-