Затриманого у Феодосії кримського татарина допитували у «справі» Джелялова

Затриманого у Феодосії кримського татарина допитували у «справі» Джелялова

Укрінформ
В окупованому Криму силовики відпустили затриманого напередодні у Феодосії Куртумера Чалгозова. Його допитували у «справі» стосовно Нарімана Джелялова й обіцяли викликати на повторний допит. 

Про це повідомляє у Фейсбуці «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Згідно з інформацією родичів, Куртумера Чалгозова було відпущено після затримання, проведеного під час обшуку в його будинку в селищі Приморському. Чоловік розповів, що його імовірно відвезли до Сімферополя — у наручниках та із зав'язаними очима. Там його допитували у справі про вибух газопроводу у селі Перевальне», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після обшуку Куртумера відвезли з дому в невідомому напрямку в наручниках, до пізнього вечора сім'я не могла отримати інформацію про його місцезнаходження.

За словами самого Чалгозова, його було доставлено до Сімферополя до невідомої йому будівлі, при цьому в машині він перебував з пов'язкою на очах. Затриманого допитували про диверсію газопроводу в селі Перевальному, в якій звинувачують Нарімана Джелялова та братів Ахтемових, але юнак сказав, що не володіє інформацією щодо цих подій.

Крім того, йому повідомили, що найближчим часом на нього чекає повторний допит. Мобільний телефон, вилучений під час обшуку, йому поки що не повернули.

Як повідомлялося, 14 грудня у Феодосії, у селищі міського типу Приморський, силовики затримали 23-річного кримського татарина Куртумера Чалгозова. О 5.15 ранку у його будинку розпочався обшук, який тривав близько трьох годин. Після слідчих дій силовики забрали чоловіка із собою. Пізніше батьки намагалися дізнатися про місцезнаходження у ФСБ, але там відповіли, що Чалгозова у них немає. Водночас вони запевнили, що після слідчих заходів з ними зв'яжуться. У пошуках затриманого брала участь також адвокат Ганна Жукова.

Читайте також: Джелялову загрожує до 20 років ув’язнення - адвокат

3 та 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання, зокрема, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також Азіза та Асана Ахтемових. 6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував Джелялова та братів Ахтемових.

Джелялову спочатку висунули обвинувачення у пособництві у диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення у вчинення диверсії у складі організованої групи (п. «а» ч. 2 ст. 281 КК РФ) та незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, сдійснених організованою групою (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялову пред'явили обвинувачення в контрабанді вибухового пристрою. За словами адвоката Полозова, за тими статтями, які окупанти інкримінують Джелялову, йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Асана Ахтемова звинувачують у «диверсії, вчиненій групою осіб» (ч. 2 статті 281 КК РФ). Йому також висунуто обвинувачення у незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин групою осіб (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ) та контрабанді вибухових пристроїв (ч.3 ст. 226.1 КК РФ). Захист вважає, що посилення обвинувачення є помстою Ахтемову за те, що він змінив свої свідчення, в яких обмовив себе під тортурами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-