Джелялову загрожує до 20 років ув’язнення - адвокат

Джелялову загрожує до 20 років ув’язнення - адвокат

Укрінформ
Окупаційна влада Криму найближчим часом планує висунути заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову обвинувачення в остаточній редакції.

Про це у програмі "5 вопросов" телеканалу "Дом" розповів адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

"Добігає кінця попереднє розслідування. Я вважаю, що найближчим часом ми почнемо знайомитися з матеріалами "кримінальної справи". Йому (Наріману Джелялову - ред.) буде висунуто обвинувачення в остаточній редакції. Відповідно, можна буде говорити, що цю стадію вже завершено. Наступна стадія - це ознайомлення зі "справою", після цього - направлення обвинувального висновку до прокуратури і "справи" - до "суду", - розповів адвокат.

За словами Полозова, за тими статтями, які окупанти інкримінують Джелялову, йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

"Нарімана Джелялова обвинувачують у скоєнні диверсії у складі організованої групи із заподіянням значної шкоди майну. Також його обвинувачують у незаконному обігу вибухових пристроїв у складі організованої групи. І у незаконній контрабанді вибухових пристроїв у складі організованої групи. За сукупністю покарання може становити близько 20 років позбавлення волі", - пояснив Полозов.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 4 вересня в помешканні заступника голови Меджлісу кримськотатарского народу Нарімана Джелялова у с. Первомайське в окупованому Криму російські силовики провели обшуки, після чого його забрали до ФСБ. 

Згодом Джелялова обвинуватили у скоєнні диверсії на газопроводі в селі Перевальному у складі організованої групи.

Визнавати вину в інкримінованих йому діяннях Джелялов відмовився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-