Amnesty закликає підписати петицію за звільнення кримського журналіста Єсипенка

Amnesty закликає підписати петицію за звільнення кримського журналіста Єсипенка

Укрінформ
Правозахисники з Amnesty International закликають підписати петицію на підтримку в'язня Кремля - кримського журналіста Владислава Єсипенка, із закликом до його негайного звільнення.

Про це йдеться на Телеграмі організації, повідомляє Укрінформ.

"Українського журналіста Владислава Єсипенка затримали у Криму 10 березня 2021 року, коли він працював над матеріалами для незалежних ЗМІ з окупованого півострова. Співробітники ФСБ вибили зізнання з Владислава тортурами – катували електричним струмом, били та знущалися. Майже місяць до журналіста не допускали адвокатів. Зараз йому загрожує до 18 років в’язниці", - йдеться у повідомленні.

Правозахисники закликають підписати петицію за посиланням, аби вимагати негайного звільнення Владислава Єсипенка.

У петиції йдеться про те, що 2015 року журналіст Єсипенко разом із родиною були вимушені переїхати з окупованого Криму на підконтрольну Україні територію. Проте невдовзі Владислав повернувся на півострів, щоб працювати журналістом-фрілансером і висвітлювати соціальні та екологічні проблеми Криму для критичних до окупації медіа. Його робота була дуже важливою, адже після окупації незалежних ЗМІ на півострові не лишилося. 10 березня 2021 року Владислав припинив виходити на зв’язок і відповідати на повідомлення. Пізніше стало відомо, що співробітники Федеральної служби безпеки Росії затримали журналіста в районі села Перевальне нібито за те, що він збирав інформацію «в інтересах спецслужб України» та зберігав в автомобілі саморобну вибухівку.

Як повідомлялося, Владислав Єсипенко - позаштатний журналіст «Радіо Свобода». Його було свавільно затримано в окупованому Криму 10 березня 2021 року, одразу після проведення акції з нагоди дня народження Тараса Шевченка. Щодо незаконності та політичної умотивованості арешту Владислава Єсипенка неодноразово висловлювались представники іноземних та українських офіційних інституцій та правозахисних організацій. Він також неодноразово заявляв, що в місці несвободи до нього застосовуються тортури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-