Європейська федерація журналістів вимагає звільнити ув'язнених колег в окупованому Криму

Європейська федерація журналістів вимагає звільнити ув'язнених колег в окупованому Криму

Укрінформ
Європейська федерація журналістів вимагає звільнення ув'язнених журналістів у Криму і надалі виступатиме проти таких репресій російської влади.

Про це заявив генеральний секретар Європейської федерації журналістів Рікардо Гутієрес у своєму спеціальному зверненні до учасників вебінару "Громадянські журналісти важливі! Несвобода слова в Криму", який провела НСЖУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Безпека журналістів стала пріоритетним питанням для Європейської федерації журналістів. Ми продовжимо вироблення політики та стратегій, які краще захищають журналістів на місцях. Ми робимо це разом із нашими партнерськими членськими організаціями, зокрема з Національною спілкою журналістів України. Ви не самотні! Європейська федерація журналістів на вашому боці. Разом із вами я закликаю звільнити всіх ув’язнених колег у Криму!", - сказав Гутієрес.

Він підкреслив, що Європейська федерація журналістів представляє 300 000 журналістів у 45 країнах європейського континенту. І сьогодні, за його словами, як ніколи раніше, необхідно пропагувати сильну солідарність з журналістами, яких переслідує російська влада в Криму. "Ми розглядаємо наших колег як політичних в’язнів. Вони за ґратами лише за те, що виконують свою роботу в інтересах суспільства", - наголосив Гутієрес.

Він нагадав, що Європейська федерація журналістів виступала й раніше із заявами солідарності з Миколою Семеною, Владиславом Єсипенком, а також кримськотатарськими журналістами, і запевнив, що вони й надалі боротимуться проти репресій в Криму.

"Будьте певні: ми й надалі підійматимемо голос проти репресій щодо журналістів у Криму. Крим став зоною, де більше не поважають міжнародне право та верховенство права", - заявив генеральний секретар Європейської федерації журналістів.

Як повідомляв Укрінформ, вебінар «Громадянські журналісти важливі! Несвобода слова в Криму» є фінальною частиною онлайн-курсу для журналістів «У фокусі – Крим» і розповідає про досвід та методику висвітлення проблем окупованого українського півострова.

Серед спікерів онлайн-зустрічі солідарності з колегами – голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик, журналістки і правозахисниці Муміне Салієва, Лутфіє Зудієва, перша секретар НСЖУ Ліна Кущ.

Онлайн-курс для журналістів «У фокусі – Крим» реалізує Національна спілка журналістів України у партнерстві з Європейською федерацією журналістів.

Вебінар проводиться у партнерстві з факультетом журналістики, реклами та видавничої справи Одеського національного університету імені І.І. Мечникова (ОНУ), кафедрою журналістики Харківської державної академії культури, кафедрою інформаційної діяльності та медіакомунікацій Національного університету «Одеська політехніка», кафедрою журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, факультетом журналістики Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука (Рівне) – загалом 26 представників університетів і кафедр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-