До координаційної мережі в рамках Кримської платформи долучилися вже 36 країн - Кулеба

До координаційної мережі в рамках Кримської платформи долучилися вже 36 країн - Кулеба

Укрінформ
До координаційної мережі учасників Кримської платформи на рівні міністерств закордонних справ приєдналися вже 36 країн.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив Дмитро Кулеба під час заходу "Кримська платформа: Шлях вперед", який відбувся у Стокгольмі на полях засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ.

"МЗС України створює координаційний центр щодо Криму – мережу постійної та швидкої комунікації між представниками МЗС усіх країн-учасниць Кримської платформи. На сьогодні ми отримали відповіді з 36 країн з очікуваних 44. Ми просимо партнерів якомога швидше подати своїх контактних осіб", - повідомив міністр.

За словами Кулеби, ця мережа буде сприяти швидкому обміну інформацією з ключових питань та кризових ситуацій, організації зустрічей на полях міжнародних заходів, узгодженню концепцій та запуску довгострокової діяльності.

Під час заходу глава української дипломатії запропонував низку пріоритетних проєктів у рамках Кримської платформи. Серед них: розробка сучасної політики невизнання спроби анексії; посилення ефективності санкцій; налагодження швидкої та скоординованої міжнародної реакції для захисту прав людини, захисту української та кримськотатарської ідентичності, культурної спадщини в Криму; дослідження економічних збитків від окупації та моніторинг стану довкілля.

Детальніше про елементи довгострокової діяльності Кримської платформи та спільних дій країн-учасниць на п’яти пріоритетних напрямах читайте в матеріалі Укрінформу за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-