Україна представила в ОБСЄ подальші кроки у межах Кримської платформи

Україна представила в ОБСЄ подальші кроки у межах Кримської платформи

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів окремий захід “Кримська платформа: Рух вперед” на полях 28-го засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ.

Він представив елементи довгострокової діяльності "Кримської платформи" та спільних дій країн-учасниць на п’ятьох пріоритетних напрямах. Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС.

«Установчий саміт Кримської платформи в Києві був історичною подією. Нині ми активно розвиваємо його успіх та перетворюємо "Кримську платформу" на постійно діючий, впливовий формат», — підкреслив Кулеба.

Глава української дипломатії запропонував низку пріоритетних проєктів у рамках Кримської платформи, серед яких розробка сучасної політики невизнання спроби анексії; посилення ефективності санкцій; налагодження швидкої та скоординованої міжнародної реакції для захисту прав людини, захисту української та кримськотатарської ідентичності, культурної спадщини в Криму; дослідження економічних збитків від окупації та моніторингу стану довкілля.

Міністр підкреслив важливість розвитку експертної дипломатії та співпраці МЗС з Експертною мережею "Кримської платформи".

Як зазначається, у заході також взяла участь координатор робочої групи Експертної мережі "Кримської платформи" з прав людини Ольга Скрипник та координатор робочої групи Експертної мережі з питань безпеки Аліна Фролова, які представили бачення неурядового сектору щодо сучасних викликів на правозахисному і безпековому напрямах діяльності "Кримської платформи" та шляхів їхнього подолання.

Співорганізаторами заходу разом з Україною виступили Албанія, Болгарія, Канада, Хорватія, Чехія, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Чорногорія, Нідерланди, Норвегія, Словаччина, Швейцарія, Румунія, Туреччина, Велика Британія, Сполучені Штати Америки.

У заході взяли участь високі іноземні гості: міністри закордонних справ Канади, Латвії, Литви, Естонії, Румунії, Чехії, представники зовнішньополітичних відомств Грузії, Туреччини, ЄС, США, Німеччини.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Швеції 2 грудня розпочалася 28-а Міністерська рада Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) за участю глав МЗС з 57 країн-учасниць.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-