Україна вимагає відкликати зі шкіл Іспанії підручник із «російським» Кримом

Україна вимагає відкликати зі шкіл Іспанії підручник із «російським» Кримом

Укрінформ
Посол України в Іспанії Сергій Погорельцев вимагає відкликати весь наклад надрукованого іспанським видавництвом «Edelvives» шкільного підручника для 6-го класу через грубу помилку стосовно приналежності Кримського півострова Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомило у Фейсбуці посольство України в Іспанії.

«У зв’язку з інформацією, що стала відомою посольству України в Іспанії, посол Сергій Погорельцев невідкладно звернувся до міністра освіти і професійної підготовки Іспанії Пілар Алегрії Контіненте з приводу грубої помилки, допущеної у підручнику «Соціальні науки» для 6-го класу середньої школи видавництва «Edelvives» стосовно приналежності Кримського півострова РФ. Було порушене питання щодо відкликання усього накладу цього підручника з навчальних закладів Іспанії, а також висловлене прохання не допускати надалі схвалення цим міністерством таких підручників для закладів освіти Іспанії», - йдеться у повідомленні.

У посольстві подякували співвітчизникам за «пильність та небайдужість у справі обстоювання національних інтересів» і закликали не обмежуватися публікаціями у соціальних мережах щодо виявлених фактів дезінформації, а спрямовувати колективні звернення до видавництв і державних установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-