Уряд погодив виключення двох кримських ексдепутатів із санкційного списку РНБО

Уряд погодив виключення двох кримських ексдепутатів із санкційного списку РНБО

Укрінформ
Кабінет міністрів погодив пропозиції щодо виключення двох колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим 6-го скликання із санкційного списку РНБО згідно з рішеннями Шостого апеляційного адміністративного суду.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне розпорядження уряд схвалив на засіданні у середу, 24 листопада, без обговорення.

«У зв’язку набранням законної сили постанов Шостого апеляційного адміністративного суду від 08 червня 2021 року N640/7408/20 та від 29 червня 2021 року N640/7728/20 схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо внесення у додаток 1 до рішення РНБО від 21 червня 2018 року «Про застосування внесення змін до персональних спеціальних економічних інших обмежувальних заходів (санкцій)», ...таких змін: позицію 1590 виключити, позицію 1601 виключити», - йдеться у документі.

Міністерству закордонних справ після набрання чинності рішенням РНБО про внесення відповідних змін до санкційного списку доручено поінформувати компетентні органи країн ЄС, США та інших держав з метою розгляду ними питання щодо вжиття аналогічних заходів.

Як зазначається в додатку 1 до рішення РНБО від 21 червня 2018 року, персональні санкції у вигляді блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України та інших встановлених законом обмежувальних заходів, були накладені на депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим 6-го скликання Сергія Олександровича Вергеля 1976 р. н. та Сергія Анатолійовича Заяця 1973 р.н. безстроково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-