Постпред Зеленського презентує у США плани щодо Кримської платформи - ОП

Постпред Зеленського презентує у США плани щодо Кримської платформи - ОП

Укрінформ
2022 рік має стати часом розвитку та інституціоналізації міжнародної ініціативи “Кримська платформа”.

Про це зазначив заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга під час зустрічі в офісі платформи, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

«Наступний рік має стати роком розвитку та інституціоналізації Кримської платформи», – сказав він.

Сибіга обговорив з постійним представником Президента в Автономній Республіці Крим Антоном Кориневичем перші результати роботи національного офісу Кримської платформи, що був створений після установчого саміту ініціативи, та наголосив, що ця платформа має стати ключовим майданчиком для роботи над деокупацією Криму.

Своєю чергою, за даними ОП, команда Представництва глави держави в АРК поділилася планами щодо поїздки до США для презентації діяльності та планів національного офісу Кримської платформи, який розпочав свою роботу в день установчого саміту ініціативи 23 серпня цього року.

Крім того, заступниці постпреда Дар’я Свиридова й Таміла Ташева розповіли про плани щодо удосконалення законодавчого регулювання низки актуальних питань, обумовлених тимчасовою окупацією Криму. За їх словами, серед важливих завдань – підтримка політичних в’язнів, яких незаконно утримує російська окупаційна влада, а також полегшення доступу до адміністративних послуг для українських громадян, які проживають в Автономній Республіці Крим та Севастополі.

У цьому зв’язку було відзначено набуття чинності 21 листопада законом про скасування вільної економічної зони «Крим», що, як зауважили в Офісі глави держави, дасть змогу зняти штучно створені перепони для громадян України, які мешкають на тимчасово окупованій території півострова.

Окрему увагу на зустрічі було приділено освітнім проектам для підтримки української молоді в тимчасово окупованому Криму, зокрема створенню інформаційно-сервісного порталу та ініціативам щодо популяризації кримськотатарської культури.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня відбувся установчий саміт Кримської платформи – нового консультативного та координаційного формату, ініційованого Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети – деокупації Криму й повернення його Україні.

Учасники Міжнародної Кримської платформи у спільній декларації за результатами саміту підтвердили підтримку територіальної цілісності України, засудили тимчасову окупацію Криму, мілітаризацію півострова, порушення прав людини та свободи судноплавства в регіоні й закликали Російську Федерацію до конструктивної участі в діяльності платформи.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-