Окупанти залишили братів Ахтемових під арештом до 23 січня

Окупанти залишили братів Ахтемових під арештом до 23 січня

Укрінформ
"Суд" у тимчасово окупованому Криму відхилив апеляційні скарги та залишив до 23 січня 2022 року під вартою братів Асана та Азіза Ахтемових, яких звинувачують у "диверсії на газопроводі".

Як передає Укрінформ, про це перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила у Твіттері.

Вона заявила, що брати Ахтемови скаржаться на нелюдські умови утримання, відсутність повноцінного сну, харчування, ненадання кваліфікованої медичної допомоги та позбавлення можливості бачитися з членами родини. В такий спосіб на братів чиниться тиск з метою визнання ними своєї вини.

Як повідомляв Укрінформ, 3 і 4 вересня в окупованому Криму силовики здійснили незаконні обшуки та затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза та Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова.

6 вересня районний "суд" Сімферополя заарештував Джелялова і братів Ахтемових на два місяці - до 4 листопада. Їм оголосили підозру за статтею "диверсія" Кримінального кодексу РФ, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років. Окупанти звинувачують кримських татар у нібито причетності до пошкодження газопроводу у районі села Перевальне під Сімферополем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-