Україна висловила протест через візит Путіна до окупованого Криму

Україна висловила протест через візит Путіна до окупованого Криму

Укрінформ
МЗС висловило рішучий протест через сьогоднішній візит Путіна до тимчасово окупованої території України - Автономної Республіки Крим.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві МЗС України.

“Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із черговим неузгодженим з Україною візитом 4 листопада 2021 року президента Російської Федерації на тимчасово окуповану територію України: Автономну Республіку Крим і місто Севастополь”, - йдеться у заяві.

Зазначена поїздка відбувається всупереч неодноразовим застереженням України.

Читайте також: Кримська платформа повернула тему Криму на міжнародну арену – експерти

У МЗС розглядають цей візит, як і інші неузгоджені з українською стороною поїздки російських посадовців до тимчасово окупованого Кримського півострова, як грубе порушення Росією суверенітету України, норм міжнародного права, резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, зобов’язань Росії за договорами, сторонами яких є Україна та РФ.

Російська сторона має повернутися до виконання своїх міжнародно-правових зобов’язань.

"РФ як держава-окупант має можливість продемонструвати справжню турботу про мешканців тимчасово окупованого Криму: припинити безпрецедентні порушення прав людини, зокрема політичні репресії, викрадення і вбивства, звільнити незаконно утримуваних за ґратами українців та зосередити зусилля на політико-дипломатичному вирішенні російсько-українського збройного конфлікту задля відновлення територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах", - наголосили в МЗС.

Читайте також: Швейцарія розширила санкції проти Росії через окупацію Криму

Як повідомляв Укрінформ, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що заплановане на 4 листопада Путіним в окупованому Криму засідання "вищої державної ради союзної держави", яке він проведе у форматі відеоконференції, є грубим порушенням норм міжнародного права та черговим викликом Україні та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-