Чубаров: Відеоконференція Путіна з Криму – чергове грубе порушення міжнародного права

Чубаров: Відеоконференція Путіна з Криму – чергове грубе порушення міжнародного права

Укрінформ
Заплановане на 4 листопада Путіним в окупованому Криму засідання «вищої державної ради союзної держави», яке він проведе у форматі відеоконференції, є грубим порушенням норм міжнародного права та черговим викликом Україні та світу.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Прибуття Путіна до тимчасово окупованого РФ Криму та проведення ним з української території засідання у форматі відеоконференції «вищої державної ради союзної держави» є цілеспрямованим грубим порушенням норм міжнародного права та черговим викликом Українській державі та всій міжнародній спільноті», - написав Чубаров.

Він нагадав, що під «союзною державою» мається на увазі «якась наддержавність РФ та Республіки Білорусь, при цьому її вищим органом є «вища державна рада союзної держави», до складу якої входять глави держав, глави урядів, керівники палат парламентів Республіки Білорусь та Російської Федерації».

Читайте також: Чубаров закликав західні країни не зустрічатися з Путіним

Як вважає Чубаров, участь посадових осіб органів державної влади Республіки Білорусь у якомусь, нехай і у форматі відеоконференції, засіданні «вищої державної ради союзної держави», яке незаконно проводить Путін з тимчасово окупованої української території, інтерпретуватиметься Кремлем, як факт нібито визнання Республікою Білорусь "російського статусу» Криму.

Читайте також: Окупанти хочуть обезголовити кримськотатарський національний рух - Чубаров

Глава Меджлісу констатував, що «цинічні та агресивні випади Путіна, які здійснюються ним порушуючи норми міжнародного права, як і жорстокі репресії та переслідування, насильницькі викрадення та вбивства, здійснювані каральними органами російської окупаційної влади Криму щодо корінного кримськотатарського народу , є результатом нерішучості міжнародних організацій, включаючи ООН, ОБСЄ, Раду Європи, а також урядів та парламентів провідних держав світу у виконанні ними раніше ухвалених рішень про негайне звільнення РФ окупованих територій України».

На думку Чубарова, сучасні політики не можуть не усвідомлювати, що політика умиротворення Путіна, що проводиться ними, лише заохочує агресивні дії Кремля.

«Зрозуміло, що страшні уроки соціальних катастроф ХХ століття, викликаних злочинами двох тоталітарних режимів, - комуністичного СРСР та нацистської Німеччини, внаслідок яких було вбито понад 100 мільйонів людей, не стали уроком для багатьох сучасних політиків. Але уроки ніколи не пізно вчити. Почніть з першого завдання, перестаньте зустрічатися з убивцею та бандитом. Поки він не здійснив вторгнення у ваш будинок і не розорив вашу країну», - закликає політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-