Росія провела навчання в окупованому Криму

Росія провела навчання в окупованому Криму

Укрінформ
Чергові сили протиповітряної оборони (ППО) Чорноморського флоту РФ провели в окупованому Криму, а також Новоросійську навчання з прикриття пунктів базування кораблів від масованого ракетного авіаудару умовного противника.

Про це повідомляє Міноборони РФ.

«У Кримській, а також Новоросійській військово-морських базах РФ корабельні засоби ППО в навчальних цілях були приведені в бойову готовність, розрахунки виявили, взяли на супровід та знищили повітряні цілі умовного противника зенітною ракетною зброєю та артилерією, призначеними для протиповітряної оборони кораблів», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що цілі були імітовані електронним способом системами керування озброєнням кораблів та умовно знищені на граничних дистанціях. У ході навчання екіпажі кораблів відпрацювали відбиття ракетних та авіаційних ударів, а також дії зі знищення безпілотних літальних апаратів.

Стверджується, що «навчання проведено відповідно до плану бойової підготовки Чорноморського флоту на кораблях, які перебувають на бойовому чергуванні з ППО».

Читайте також: Україна на кліматичному саміті протидіятиме спробам Росії легалізувати окупацію Криму - Стефанішина

Як повідомляв у понеділок Укрінформ, флагманський корабель Шостого флоту ВМС США, названий на честь каліфорнійської гори Вітні (Mount Whitney), прямує до Чорного моря. Раніше, 30 жовтня, американський ракетний есмінець USS Porter типу «Арлі Берк» почав перехід у Чорне море для участі в операціях з союзниками та партнерами з морської безпеки в регіоні.

1 жовтня російський президент Володимир Путін на нараді з оборонної тематики в Сочі відреагував на захід USS Porter до акваторії Чорного моря, заявивши, що РФ може «подивитися на нього в бінокль або в приціл відповідних систем оборони».

Фото: mod.mil.rus

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-