Справу «керівника Юнармії» в Севастополі направили до суду

Справу «керівника Юнармії» в Севастополі направили до суду

Укрінформ
До суду скерували обвинувальний акт стосовно «керівника регіонального штабу Юнармії» в тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя в порядку спеціального досудового розслідування до суду скерований обвинувальний акт стосовно «керівника регіонального штабу Юнармії м. Севастополя» за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2016 році обвинувачений обійняв посаду «керівника регіонального штабу Юнармії м. Севастополя» з метою забезпечення загальної орієнтації позитивного ставлення до проходження служби в армії РФ серед дітей.

Читайте також: В окупованому Криму – нові масові затримання біля «військового суду»

Він безпосередньо організовував та здійснював пропаганду на користь добровільного вступу до армії держави-окупанта, а також підготовку з основ військової служби в освітніх установах і навчальних закладах, військово-патріотичного виховання для служби в Збройних Силах РФ.

Також здійснив ряд виступів в засобах масової інформації задля детального поширення та роз’яснення особливостей підготовки військово-патріотичного виховання в організації.

Своїми діями «керівник штабу» порушив закони та звичаї війни, оскільки пропаганда, спрямована на забезпечення добровільного вступу в армію цивільного населення, заборонена статтею 51(1) Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.

Читайте також: Україна на кліматичному саміті протидіятиме спробам Росії легалізувати окупацію Криму - Стефанішина

Юнармія – дитячо-юнацький військово-патріотичний рух під патронажем Міністерства оборони РФ, який почав діяти на півострові після окупації. Загалом, керівники «організації» ставлять собі за мету «виростити покоління, здатне захищати вітчизну зі зброєю в руках».

Як повідомляв Укрінформ, у липні прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя повідомила про підозру «керівнику регіонального штабу «Юнармії» м. Севастополя» за порушення законів та звичаїв війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-