Очільнику прокуратури Севастополя в окупованому Криму повідомили про підозру у держзраді

Очільнику прокуратури Севастополя в окупованому Криму повідомили про підозру у держзраді

Укрінформ
Експрацівнику органів прокуратури України, який очолив прокуратуру Севастополя в окупованому Криму, повідомили про підозру в державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Прокурорами Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру в державній зраді колишньому працівнику органів прокуратури України (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України)", - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, начальник відділу прокуратури Севастополя в березні 2014 року погодився на пропозицію обійняти посаду виконувача обов’язків прокурора Севастополя без підпорядкування Генеральній прокуратурі України.

"Будучи співробітником органів прокуратури України з 2001 року, він допомагав у проведенні підривної діяльності проти України представникам спецслужб, правоохоронних та інших органів державної влади Російської Федерації, а також у незаконному утворенні та функціонуванні в м. Севастополі системи органів державної влади Російської Федерації", - зазначають в ОГП.

Фігурант був призначений указом Президента РФ від 2 травня 2014 року на посаду керівника незаконно створеного окупаційного органу «прокуратура города Севастополя», де продовжив здійснення функцій керівника окупаційного органу та організовував його діяльність до жовтня 2018 року.

Читайте також: Підозрюваному у держзраді кримському «судді» світить до 15 років

За даними ОГП, на сьогодні експрацівник органів прокуратури України є державним радником юстиції 2 класу органів прокуратури РФ та очолює прокуратуру Республіки Адигея.

Досудове розслідування у справі здійснює Головне слідче управління Служби безпеки України.

Прокурори та слідчі продовжують збір доказів причетності представників влади та службових осіб Збройних Сил Росії до розв’язання та ведення агресивної війни проти України й учинення інших злочинів, що призвели до окупації території Автономної Республіки Крим і міста Севастополь.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні завершили слідство у справі двох кримських суддів-зрадників. Обвинувальні акти стосовно них скеровані до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-