Підозрюваному у держзраді кримському «судді» світить до 15 років

Підозрюваному у держзраді кримському «судді» світить до 15 років

Укрінформ
Колишнього суддю в Білогірському районі Криму підозрюють в державній зраді. Обвинувальний акт стосовно нього скеровано прокуратурою до суду.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратурою АР Крим та м. Севастополя в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього судді Білогірського районного суду АР Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада)", - йдеться в повідомленні.

Санкція статті, уточнили в наглядовому відомстві, передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років.

Досудовим розслідуванням встановлено, що суддя, після окупації півострова у 2014 році, зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на службу до незаконно створених судових органів Російської Федерації.

Читайте також: Прокуратура АРК повідомила про підозру двом кримським «суддям», які допомагали окупантам

Обвинувачений зокрема, незаконно притягнув до адміністративної відповідальності трьох кримськотатарських активістів та призначив покарання у вигляді штрафу від 5 до 10 тисяч рублів (3642 грн). Окрім цього, "суддя", незаконно керуючись законодавством РФ, притягнув одного з активістів до кримінальної відповідальності, засудивши до 1 року позбавлення волі.

"Вказані кримчани брали участь у подіях 3 травня 2014 року, коли кримськотатарські активісти перекрили дорогу на кількох ділянках трас Сімферополь-Севастополь, Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч, Сімферополь-Феодосія-Керч та інших, виступаючи проти окупації Криму та незаконної заборони в’їзду на півострів Голові Меджлісу кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Рада суддів почала обирати кандидатів до Етичної ради для ВРП

Як відзначили в прокуратурі, обвинувачений своїми діями та рішеннями "сприяв становленню окупаційних судових органів на півострові та у цілому окупаційної влади РФ, а також надавав допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України".

Крім того, вважають в наглядовому відомстві, обвинувачений брав безпосередню участь в реалізації політики держави-окупанта, яка спрямована на переслідування громадян України, незгодних з окупацією півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-