Політв`язня Яцкіна етапують до колонії в Кемеровській області – адвокат

Політв`язня Яцкіна етапують до колонії в Кемеровській області – адвокат

Укрінформ
Українського політв'язня Івана Яцкіна, етапованого з кримського СІЗО-1 у Сімферополі, везуть до однієї з колоній суворого режиму у Кемеровській області (РФ).

Про це у Фейсбуці повідомив адвокат Микола Полозов.

«Українського політв'язня Івана Яцкіна, засудженого російським судом у Криму за держзраду на користь України, який минулого тижня був етапований із СІЗО Сімферополя, доправлять для відбування покарання до однієї з виправних колоній суворого режиму в Кемеровській області», - написав Полозов.

За його словами, цю інформацію напередодні повідомили дружині Івана Яцкіна у так званому УФСВП по РК та м. Севастополю, не уточнивши, в якій саме колонії Кемеровської області він перебуватиме.

Раніше Укрінформ повідомляв, що український політв'язень Яцкін етапований із кримського СІЗО у невідомому напрямку.

Читайте також: В окупованому Криму «суд» відпустив адвоката Семедляєва

Як повідомлялося, так званий Верховний суд Криму засудив громадянина України Івана Яцкіна до 11 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму, а після закінчення терміну – до одного року обмеження волі адміністративного нагляду.

На виїзному засіданні Третього апеляційного суду загальної юрисдикції, що відбувся в окупованому Криму, даний вирок щодо Яцкіна був залишений чинним.

Уродженця села Войкове Первомайського району АРК Івана Яцкіна було затримано 16 жовтня 2019 року. Його звинуватили у державній зраді у формі шпигунства (ст. 275 КК РФ). За версією російського слідства, перебуваючи в Сімферополі з 14 лютого до 30 березня 2016 року, він нібито за завданням СБУ спілкувався зі своїми знайомими серед правоохоронців, «збираючи персональні дані співробітників оперативно-пошукового бюро МВС у Республіці Крим, які є державною таємницею». Перебуваючи з квітня до липня 2016 року на території України, «через мережу Інтернет, а також через особисті зустрічі зі співробітниками СБУ» він нібито передав їм ці дані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-