В окупованому Криму «суд» відпустив адвоката Семедляєва

В окупованому Криму «суд» відпустив адвоката Семедляєва

Укрінформ
Адвоката Едема Семедляєва, затриманого під час надання юридичної допомоги своєму підзахисному, звільнили з будівлі Центрального районного суду м.Сімферополя на підставі помилок, допущених поліцейськими при складанні двох адміністративних протоколів.

Про це у відео, опублікованому у Фейсбуці "Кримською солідарністю" повідомив адвокат Айдер Азаматов, передає Укрінформ.

«Щойно вийшли з Центрального районного суду м.Сімферополя разом із колегою та водночас нашим довірителем адвокатом Едемом Семедляєвим, де планувався розгляд двох адміністративних матеріалів, складених за статтею 19.3 КоАП РФ (Непідкорення законній вимозі співробітника поліції)», – повідомив Азаматов.

За його словами, обидва протоколи було повернуто «судом» його укладачам на підставі визначення «для доопрацювання та виправлення помилок, у тому числі й процесуальних».

Як уточнив адвокат, перший протокол було складено поліцейськими на підставі того, що Едем Семедляєв нібито «вів відео- та фотофіксацію в режимному об'єкті».

Це було не так. Едем, керуючись статтею 24.3 КоАП РФ при виконанні своїх професійних обов'язків одним із дозволених способів, вів аудіозапис під час розгляду адмінматеріалу щодо його клієнта Аджикелямова», - повідомив Азаматов.

Другий адмінпротокол, зазначив він, знову ж таки був пов'язаний нібито з «непідкоренням законній вимозі співробітника поліції».

"Едем відмовився виконати незаконну вимогу співробітника поліції щодо особистого огляду, який полягав у тому, що він повинен був повністю роздягнутися, щоб співробітник поліції подивився, що є у нього на тілі", - повідомив Азаматов.

За його словами, в ухвалі, з якою він ознайомився, «суддя дуже чітко і детально розписав, які грубі порушення були скоєні співробітником поліції, у тому числі це ті порушення, на які я вказував при наданні правової допомоги своєму колезі».

В ухвалі також говориться, що особі, яка притягується до адміністративної відповідальності, не було роз'яснено її права, не було зазначено даних понятих. Крім того, захист не вручив копію протоколу, незважаючи на неодноразові вимоги.

Як вважає Азаматов, факт повернення матеріалів адміністративної справи «на доопрацювання та виправлення» говорить у цілому «про ставлення співробітників поліції до своїх професійних обов'язків та якість їхньої роботи із притягнення до адміністративної відповідальності та якість розгляду справ».

Адвокат висловив подяку адвокатській спільноті Криму, зокрема «Адвокатській палаті» Криму за надання допомоги у розгляді цієї справи, зазначивши, що «ця проблема стосується не лише адвоката Семедляєва, а всього інституту адвокатури та всієї адвокатської спільноти Криму».

Читайте також: Кримський «суд» завернув адмінпротокол на адвоката Семедляєва

Як повідомлялося, 25 жовтня близько 16-ї години адвокат Едем Семедляєв прибув до Центрального відділу поліції м.Сімферополя для надання юридичної допомоги активістам, затриманим біля «Кримського гарнізонного військового суду».

У ході надання юридичної допомоги поліцейські склали на Семедляєва два протоколи про адміністративне правопорушення.

Читайте також: Росія має негайно звільнити кримськотатарського адвоката Семедляєва - посольство США

Цього дня у тимчасово окупованому Криму понад 20 кримськотатарських активістів було затримано біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду», де проходила трансляція розгляду апеляційної скарги на вирок фігурантам червоногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір». Адміністративні «справи» на активістів та адвоката Семедляєва розглядалися у вівторок, 26 жовтня, у Центральному районному «суді» м.Сімферополя.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-