Політв'язня Яцкіна етапували з окупованого Криму в невідомому напрямку – адвокат

Політв'язня Яцкіна етапували з окупованого Криму в невідомому напрямку – адвокат

Укрінформ
Український політв'язень Іван Яцкін етапований з кримського СІЗО-1 в м. Сімферополі в невідомому напрямку.

Про це адвокат Микола Полозов написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Український політв'язень Іван Яцкін був етапований із СІЗО Сімферополя до місця відбування покарання. Кінцевий пункт етапу ФСВП (Федеральна служба виконання покарань - ред.) не розкриває", - повідомив Полозов.

Читайте також: Кримчанин Яцкін, засуджений Росією за «держзраду», одружився в СІЗО

Як повідомлялося, так званий Верховний суд Криму незаконно засудив громадянина України Івана Яцкіна до 11 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму, а після закінчення - до одного року обмеження волі адміністративного нагляду.

Виїзне засідання Третього апеляційного суду загальної юрисдикції, що відбулося в окупованому Криму, даний вирок щодо Яцкіна залишило в силі.

Читайте також: Денісова вимагає надати меддопомогу політвязню Яцкіну

Уродженець села Войкове Первомайського району АРК Іван Яцкін був затриманий 16 жовтня 2019 року. РФ його звинувачено в державній зраді у формі шпигунства (ст. 275 КК РФ). За версією російського слідства, перебуваючи в Сімферополі з 14 лютого до 30 березня 2016 року, Яцкін нібито за завданням СБУ спілкувався зі своїми знайомими з-поміж правоохоронців, «збираючи персональні дані співробітників оперативно-пошукового бюро МВС по Республіці Крим, що становлять державну таємницю». Перебуваючи з квітня по липень 2016 року на території України, «через мережу Інтернет, а також при особистих зустрічах із співробітниками СБУ» він, нібито, передав їм ці дані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-