Кримчанин Яцкін, засуджений Росією за «держзраду», одружився в СІЗО

Кримчанин Яцкін, засуджений Росією за «держзраду», одружився в СІЗО

Укрінформ
Засуджений за «держзраду» кримчанин Іван Яцкін уклав шлюб зі своєю цивільною дружиною Гульнарою Кадировою у слідчому ізоляторі окупованого Сімферополя.

Як передає Укрінформ, про це повідомив проєкту «Крим.Реаліі» його адвокат Микола Полозов.

«Нзважаючи на низку сумних новин (про арешти - ред.), які відбуваються в Криму, сьогодні мій підзахисний Іван Яцкін розписався зі своєю цивільною, а тепер вже офіційною дружиною Гульнарою. Незважаючи на бюрократичні поневіряння, нарешті вдалося зареєструвати цей шлюб. Реєстрація переносилася кілька разів», - розповів Полозов.

Він зазначив, що молодятам дали недовго поспілкуватися у СІЗО перед реєстрацією.

«Якщо Івана Яцкіна буде засуджено, то можливість побачень з дружиною буде обумовлено​​законом, а не рішенням начальника табору. Оскільки якщо на побачення приїздить не близький родич, то в такому випадку не надається безумовного права на побачення. Це вирішує начальник виправної установи», - пояснив адвокат.

Читайте також: Суд в РФ не зміг розглянути апеляцію кримчанина Яцкіна через «держтаємницю» у справі

За його словами, Яцкін переуває у «гарному настрої», його самопочуття «задовільне».

Раніше, наприкінці серпня, Полозов відвідував Яцкіна в СІЗО анексованого Сімферополя. Тоді той скаржився на умови утримання і стан здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, «суд» в Криму прийняв рішення відкласти розгляд апеляційної скарги щоду вироку Івану Яцкіну на 16 вересня. Виїзне засідання пройде в так званому Верховному суді Криму.

"Верховний суд Криму" незаконно засудив громадянина України Івана Яцкіна до 11 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму, і після закінчення - до одного року обмеження волі адміністративного нагляду.

Читайте також: Полозов розповів про нелюдське ставлення окупантів до засудженого українця Яцкіна

Уродженця села Войкове Первомайського району АРК Івана Яцкіна було затримано 16 жовтня 2019 року. У РФ його звинуватили у державній зраді у формі шпигунства (ст. 275 КК РФ). За версією російського слідства, перебуваючи в Сімферополі з 14 лютого по 30 березня 2016 року, Яцкін, нібито за завданням СБУ, спілкувався зі своїми знайомими з числа правоохоронців, "збираючи персональні дані співробітників оперативно-розшукового бюро МВС по Республіці Крим".

Перебуваючи з квітня по липень 2016 року на території України, "через мережу Інтернет, а також під час особистих зустрічей із співробітниками СБУ" він нібито передав їм ці дані, що становлять державну таємницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-