Джемілєва пропонують висунути на Нобелівську премію миру

Джемілєва пропонують висунути на Нобелівську премію миру

Укрінформ
Кримськотатарський активіст, член Меджлісу кримськотатарського народу Абмежит Сулейманов пропонує виставити кандидатуру Мустафи Джемілєва на Нобелівську премію миру.

Про це сам Сулейманов заявив під час форуму Україна 603,7. Херсон «Південь України - Нива Європи» на підпанелі, присвяченій релігійній гармонії та міжетнічній злагоді, передає кореспондент Укрінформу.

«Виставити кандидатуру Мустафи Джемілєва на Нобелівську премію миру – це був би такий великий плюс, насамперед для України. Це лідер кримськотатарського народу, який разом зі своїм народом веде боротьбу в мирний спосіб …за звільнення Криму», - зазначив Сулейманов.

За його словами, якби керівництво України, Верховна Рада висунули кандидатуру Мустафи Джемілєва на Нобелівську премію миру, це означало б підтримку кримськотатарського народу.

Читайте також: «Суд» в окупованому Криму досі не з'ясував долю речових доказів у «справі Джемілєва»

Мустафа Джемілєв — політичний та громадський діяч України кримськотатарського походження, один із провідників кримськотатарського національного руху, правозахисник, учасник дисидентського руху, політичний в'язень, народний депутат України від фракції партії Європейська Солідарність, з 20 серпня 2014 року до 18 травня 2019 року Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-