«Суд» в окупованому Криму досі не з'ясував долю речових доказів у «справі Джемілєва»

«Суд» в окупованому Криму досі не з'ясував долю речових доказів у «справі Джемілєва»

Укрінформ
Доля речових доказів, що проходять у «справі Джемілєва», а саме карабіну, гільзи і чотирьох патронів до нього, досі залишається нез'ясованою, у зв'язку з чим заплановане на 7 жовтня засідання в Армянському міському «суді» відкладено до 1 листопада.

Про це адвокат Микола Полозов повідомив у відео, опублікованому на його сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Залишається нез'ясованою доля речових доказів. Раніше, нагадаю, Краснодарський крайовий суд у своєму вироку визначив долю речових доказів, а саме карабіну, гільзи і патронів, місцем зберігання - МВС по Республіці Крим, проте звідти надійшла відповідь, що у них зазначені предмети не зберігаються. У зв'язку з цим захист клопотав перед судом про направлення додаткового запиту», - повідомив адвокат.

За його словами, до матеріалів «справи» було долучено документ про те, що «прокуратура» також розшукує ці речові докази, «але, на жаль, речові докази досі не знайшлися».

Як зазначив Полозов, у ході сьогоднішнього засідання суду не вдалося допитати колишнього співробітника ФСБ по Криму Коновалова, який у травні 2014 року перебував в Армянську на адмінкордоні з Кримом і нині служить у прикордонуправлінні ФСБ РФ у Південній Осетії.

«Було включено відеозв'язок з Владикавказьким гарнізонним військовим судом, оскільки раніше суд задовольнив клопотання захисту про допит в якості свідка прикордонника Коновалова, який у дослідчій перевірці, проведеній ще в травні 2014 року, дав пояснення, що Джемілєв не перетинав державний кордон. Ми розраховували, що відбудеться допит цього свідка, однак із невідомих причин він не з'явився», - повідомив юрист.

Крім того, за словами Полозова виявилася безуспішною і спроба допитати в якості свідка викликаного до суду колишнього «главу» так званого міністерства внутрішніх справ Криму Сергія Абісова.

У зв'язку з цим, повідомив адвокат, захист заявив клопотання про витребування з «МВС по Республіці Крим» анкетних даних Абісова, «оскільки той номер телефону, який був у суду, не відповідає».

«Іншими словами потенційний свідок Абісов ховається від російського правосуддя і не хоче допомогти в установленні істини у цій справі», - констатував Полозов.

Читайте також: В окупованому Криму затримали активістку біля «суду», де слухають «справу Джелялова»

За його словами, у зв`язку з тим, що фактично жодних речових доказів і свідчень у цьому судовому засіданні представлено не було, а на їхнє отримання потрібен час, «суд» ухвалив рішення відкласти судове засідання на 1 листопада.

Раніше засідання у «справі Джемілєва» вже переносилося у зв'язку з тим, що запитані захистом речові докази не були доставлені до Армянського міського «суду».

Сам Полозов пояснював, що кілька років тому стало відомо, що в окупованому Криму було засуджено одного з «правоохоронців», який займався тим, що незаконно продавав зброю, що перебуває на зберіганні. Захист припускає, що серед проданого виявилася і зброя, яка є речовим доказом у «справі Джемілєва».

Як повідомлялося, в Криму лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву висунули звинувачення в «перетині держкордону Росії іноземним громадянином, в'їзд якому до Росії не дозволений, скоєному групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК України); недбалому зберіганні вогнепальної зброї, що створило умови для його використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК Росії); незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК Росії)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-