ЄС – про перепис в окупованому Криму: Спроба Росії легалізувати незаконну анексію

ЄС – про перепис в окупованому Криму: Спроба Росії легалізувати незаконну анексію

Укрінформ
Європейський союз засуджує рішення РФ провести перепис населення на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

Про це йдеться в заяві речника зовнішньополітичної служби ЄС Петера Стано, передає Укрінформ.

«ЄС засуджує рішення Російської Федерації провести перепис населення на незаконно анексованій українській території Крим та місті Севастополь з 15 жовтня по 14 листопада та початок чергової призовної кампанії 1 жовтня», – наголошується у заяві.

В ЄС підкреслили, що ці дії Росії є спробою «легалізувати незаконну анексію Криму та ще більше підірвати суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах».

ЄС закликав Росію припинити порушення міжнародного та гуманітарного права в Криму.

«Європейський союз буде продовжувати працювати над мирним припиненням незаконної анексії Росією півострова, як це було підтверджено на першому саміті міжнародної «Кримської платформи» 23 серпня. Європейський Союз буде продовжувати впроваджувати свою політику невизнання», - йдеться у заяві.

Читайте також: У ЮНЕСКО вирішили продовжити моніторинг ситуації в окупованому Криму

Як повідомляв Укрінформ, раніше в МЗС заявили, що Україна засуджує проведення Російською Федерацією всеросійського перепису населення на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

«Такі дії РФ спрямовані проти державного суверенітету і територіальної цілісності України та є продовженням намагань легітимізувати спробу анексії тимчасово окупованого Криму, поширити на його територію дію російського законодавства. Проведення перепису на тимчасово окупованій території є недружнім актом щодо нашої держави, і ми залишаємо за собою право застосування реторсій», - заявили у МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-