Україна закликає ОБСЄ розпочати дистанційний моніторинг ситуації в окупованому Криму

Україна закликає ОБСЄ розпочати дистанційний моніторинг ситуації в окупованому Криму

Укрінформ
Україна закликає СММ ОБСЄ розпочати дистанційний моніторинг ситуації в Криму та вітає кроки Місії з опитування людей на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ 7 жовтня у Відні.

"Ми наголошуємо на необхідності розпочати дистанційний моніторинг ситуації в Криму, особливо з огляду на нещодавні затримання кримських татар 3, 4 та 5 вересня, що є продовженням давньої практики російських окупаційних військ незаконно використовувати російське законодавство як привід для затримання незгідних голосів за сфабрикованими обвинуваченнями", - заявив Цимбалюк у своєї заяві у відповідь на звіти присутніх на засіданні cпецпредставника Діючого голови ОБСЄ Міко Кіннунена та голови СММ ОБСЄ в Україні Халіта Чевіка.

У цьому зв'язку український посол також привітав проведення Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ опитувань людей на адміністративній межі з Кримом. "І ми закликаємо місію продовжувати розвивати цю практику", - додав він.

Читайте також: Ще одному активісту в окупованому Криму продовжили арешт на три місяці

Водночас, він звернув увагу на те, що збройні формування РФ обмежують доступ СММ до окупованих територій уздовж узбережжя Азовського моря. "Це відбувається в той час, як комерційні судна продовжують стикатися зі штучними затримками, а території Чорного та Азовського морів поступово мілітаризуються Росією, а Крим перетворюється на військовий форпост Росії", - заявив Цимбалюк.

Окремо у своїй заяві український дипломат засудив чергову кампанію примусового призову, оголошену 1 жовтня на окупованих територіях Криму та сходу України. За його словами, з 2014 року і по сьогоднішній день на військову службу до збройних сил Росії незаконно призвано вже понад 30 тисяч громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-