Зеленський запрошує членів ООН долучитися до Кримської платформи

Зеленський запрошує членів ООН долучитися до Кримської платформи

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав країни - члени ООН приєднатися до спільної Декларації учасниць Кримської платформи.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це Зеленський сказав, виступаючи на 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

«Участь 46 держав та міжнародних організацій у першому саміті Кримської платформи - ось це відданість основним принципам ООН. А те, що ООН проігнорувала майданчик для вирішення проблем міжнародного права та окупації – це якісь нові, ніким не схвалені принципи», - заявив Президент.

Аби «оживити» ООН, він закликав згадати, що «тут немає обраних, яких не можна ображати», маючи на увазі Росію. ООН - це 193 країни. «І я запрошую приєднатись їх до спільної Декларації учасниць Кримської платформи, засудивши окупацію і показавши, що ви проти силової зміни кордонів у світі», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Україна хоче почути, чому ООН не була представлена на саміті Кримської платформи - Кулеба

Кримська платформа має працювати під егідою ООН, вважає Зеленський. За його словами, якщо в кожного народу буде дієвий майданчик, схвалений ООН, який вирішуватиме проблеми 24/7, це й означає - «оживити» ООН. Тобто – оживити віру в ООН серед простих людей, додав Президент. 

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня Президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до США для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-